niedziela, 16 grudnia
03:57

Ghiveci z kurczaka

Koniec sierpnia to najlepszy czas, aby rozkoszować się słodyczą mięsistych papryk. Papryka obecnie szeroko stosowana w kuchni europejskiej, zanim odkrył ją Krzysztof Kolumb, uprawiana była w Ameryce. To za sprawą tego żeglarza dotarła do Europy na początku XVI wieku. Najbardziej entuzjastycznie paprykę przyjęli Węgrzy, dla których błyskawicznie stała się narodową jarzyną i przyprawą. Obecnie największe europejskie uprawy tej rośliny znajdują się: na Węgrzech, w Bułgarii, Rumunii i Hiszpanii. W krajach tych bardzo chętnie sięga się w kuchni po to warzywo, przykładowo Rumuni dodają paprykę do mięsno-warzywnego gulaszu ghiveci. Na ile jest to udane zastosowanie, przekonajmy się sami. (...)

WIĘCEJ W ŚRODOWYM WYDANIU GŁOSU NR 36 Z 5 WRZEŚNIA 2018 R.

 

Dodaj komentarz

Regulamin dodawania komentarzy

Kod antyspamowy
Odśwież

Aquapark uzaleznienia pakos224px

 

 

Wielkopolskapowiat_wagrowiecki_herbMiasto_WagrowiecGmina_Wagrowiec1_skoki2_golancz3_damaslawek4_miescisko5_wapno
interiaangoragazeta prawnagazety lokalnegłos wielkopolskiitv wągrowiecjamajkakreisbotemotel-azylpietrakradio merkurysdpspltok fmwielspinwillisch_logo
aquapark_wagrowiecnielbaSTART-logo bgzPalucki Bank Spoldzielczy

Na naszej stronie internetowej stosujemy pliki cookies.

Korzystając z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies. Czytaj więcej…

Zrozumiałem